Garibana şahin yandaşa kuzu

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu Aracılığıyla 64 Milyar Liralık Kredi Toplam 85 Firmadan Geri Alamadı

Vakıfbank, Kredi Garanti Fonu aracılığı ile toplamda 64 milyar liralık kredi verdiği 85 firmadan geri ödeme alamadı. Firmalar borçlarını ödemediğinde Garanti Fonu da bu durumu ‘’Banka eksik işlem yapmış’’ diyerek kredileri üstlenmedi. Banka hesapları ve Sayıştay raporunda kodlanan firmalardan toplamda 64 milyar lira geri alınamıyor.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürüne Sert Sorular Yöneltti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Vakıfbank Genel Müdürü Serdar Üstünsalih’e, ‘’Bin lira kredi kartı borcu olan vatandaşlara icra gönderiyorsunuz. Garibana şahin muamelesi yaparken, yandaş firmalara kuzu oluyorsunuz. Bu imtiyazlı firmalar kimler?” diye sordu. Tahtasız, TBMM KİT Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, vatandaşların borç batağında olduğunu ve icra dosyalarının her geçen gün arttığını belirtti.

  • 143.6 Milyar TL Kredi Kullandırıldı

“Vakıfbank, 2017 yılından bu yana Kredi Garanti Fonu aracılığıyla toplamda 143.6 milyar TL kredi kullandırdı. Bu krediler arasında yer alan 85 firma, toplamda 64 milyon TL kredi kullanmış ama geri ödeme yapmamıştır. Bankanın hatalı işlemleri nedeniyle Kredi Garanti Fonu, bu kredileri üstlenmemektedir. Sorumlularla ilgili olarak Sayıştay raporunda soruşturma açılması talep edilmektedir. 85 firma için bilinçli olarak hataya düşülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulmaktadır. Gariban vatandaşın bin liralık kredi kartı borcu için icra işlemi başlatan banka, bu kadar büyük miktarlardaki borçlarla ne yapıyor? Garibana şahin, iktidarın yakın olduğu firmalara kuzu kesilmektedir.”

İşte Mysterious Company’den Özgür Karabat

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Sayıştay’ın bulguları üzerine gizemli bir firma hakkında şunları söyledi: “Sayıştay raporunda belirtilen 10 milyar 546 milyon liralık kredi var. Bu kredi, Erzurum şubesinden kullandırılan bir kredi olarak bilinmektedir. Başlangıçta 300 milyon dolar karşılığı orta vadeli kredi verilen firmanın, yükümlülüklerini yerine getirememesi sonucunda tekrar yeni bir kredi alması dikkat çekicidir. Bu durumda şirketin 10 milyar lira civarında borcu olduğu düşünüldüğünde, piyasalarda bilinmemesi ne kadar normaldir?”

Related Posts

Borsa güne yükselişle başladı (17 Temmuz 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,02 değer kaybederek 10.121,52 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 77,74 puan ve yüzde 0,77 artışla 10.199,25 puana çıktı. Bankacılık …

Müteahhit S.A. Hapis Cezasına Çarptırıldı

Kayseri’de müteahhit S.A., iki ayrı davada toplam 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Suriye’de Şara ile görüştü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile Şam’da bir araya geldi. TOBB öncülüğündeki heyetin Suriye’ye gerçekleştirdiği ziyaret, Ankara-Şam hattında ekonomik ilişkileri ileri taşımayı …

Brent petrolün varili 68,56 dolardan işlem görüyor

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı 68,56 dolar oldu. Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerine ilişkin açıklamaları yakından takip edilirken, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasında gevşeme yapabileceğine dair artan beklentiler ardından yukarı yönlü ivmelendi.

Yumurta ihracatına izin şartı getirildi

Ticaret Bakanlığınca yumurta arzında sıkıntı yaşanmaması amacıyla çeşitli kararlar alındı.

Yönettiği bankadan 265 milyon kredi aldı

‘Kuvva Gıda’ adlı şirketin sahibi olan AKP’li Veysi Kaynak yöneticisi olduğu Ziraat Bankası’ndan kendi şirketine 265 milyon lira kredi, devletten de 840 milyon lira teşvik aldı.