Ethereum kurucusu Vitalik Buterin dün satın aldığı yüklü miktarda ETH’yi de satmaya başladı. Ünlü kurucu yaklaşık 2 yıl aradan sonra ilk kez MKR satıp bunlarla ETH toplamıştı. Şimdi son ETH’leri de piyasaya boşaltıyor.
Ethereum kurucusu 1.602 ETH’yi nakde çevirdi
Vitalik, son 8 günde “0x556” adresi üzerinden Bitstamp’a 1.602 ETH aktardı. Bunun fiat cinsi değeri yaklaşık 2,68 milyon dolardı. Spotonchain’in raporuna göre Vitalik, 20 saat önce “0xD04” adresinden “0x556” adresine 999 ETH (1,63 milyon dolar) aktardı.
Vitalik’in son 8 günde “0x556” adresi üzerinden Bitstamp’a 1.602 ETH (2,68 milyon dolar) aktardığı ve 100 ETH’yi 173 bin dolara sattığı anlaşılıyor.
Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Buterin, dün uzun süreden sonra ilk MKR satışını gerçekleştirdi. Bu fonun tamamıyla ETH satın aldı. Son işlemler, kurucunun ETH rezervlerini de nakde çevirme niyetinde olduğunu gösteriyor. Daha önce benzer işlemler kademeli olarak büyümüş ve Ethereum fiyatında dump etkisi yaratmıştı.
Vitalik Buterin hazırlık mı yapıyor?
The Block’un haberine göre, Buterin’in son hamlesi, MakerDAO’nun kurucu ortağı ve CEO’su Rune Christensen’in Solana Blockchain’inden türetilmiş yeni bir Blockchain projesi olan NewChain’in yol haritasını açıklamasının ardından geldi. MakerDAO’nun Ethereum tabanlı projesi, Solana tabanlı bir ağa geçiş yapma planlarını açıkladı.
Bu geçişin nedeni nedir? Christensen, Solana’nın kod tabanının NewChain için çok umut verici olduğunu belirtti. Bu umutları destekleyen faktörler arasında, Solana’nın teknik kapasitesi, optimizasyonu, dayanıklılığı ve başarılı fork’lanmaları bulunuyor. Christensen’e göre, MakerDAO’nun NewChain’i Ethereum ve Solana arasında güvenli bir köprü olarak kullanarak, multi-chain ekosistemine fayda sağlayacağına inanıyor.
Buterin, ilk olarak Nisan 2018’de 1071 MKR satın almıştı. O dönemde bu token’lar 905 dolar seviyesindeydi. Bu satışla birlikte, Buterin’in yaklaşık %27 oranında bir kar elde ettiği görülüyor. Ayrıca, Nisan 2021’de Buterin’in 100 MKR’yi Hindistan Covid fonuna bağışladığını unutmamak önemlidir.
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, kullanıcılar ETH rezervlerini Beacon akıllı sözleşmesine çok daha güçlü bir şekilde kilitlemeye başladı. Sonuç olarak Shapella faaliyete geçtiğinden beri mevduatlar sürekli olarak para çekme işlemlerini aştı.
Duyarlılıkta bir değişimin işaretleri var mı?
Ancak geçtiğimiz hafta olağan trendden dramatik bir sapma meydana geldi. On-chain analiz firması IntoTheBlock’a göre bu hafta, 28 Ağustos’ta 58.000’den fazla ETH’nin geri alınmasıyla Temmuz ayından bu yana en yüksek günlük para çekme işlemleri gerçekleşti.
Araştırma firması Nansen’in ayrı bir kontrol paneline göre, çekilen miktarın orijinal hisseyi veya artık yaygın olarak bilindiği şekliyle anaparayı oluşturduğunu belirtmek ilginçti. Kullanıcılar tüm bakiyelerinin kilidini yalnızca staking sürecinden tamamen çıktıklarında açarlar. Öte yandan, kısmi para çekme işlemleri veya staking’den tahakkuk eden ödüller, para çekme hesaplarına otomatik olarak gönderilir ve staking’e katılmaya devam edebilirler.